Način pripreme
Njoke ili još poznate kao gnoči su deo tradicionalne italijanske kuhinje.
Bliske su testenini, ali takođe se i razlikuju, lično ja ih mnogo volim u različitim konfiguracijama.
Količina koju sam ovde napisala je za duplu dozu, s obzirom na to da sam odlučila da napravim dva jela.
P.S. Dobro bi bilo da krompir prođu kroz presu. Uvek ih tako pravim osim ovog puta i verujte mi - ima veze.
Pripremanje:
Krompir se skuva sa ljuskom ili ispeku (ponovo sa ljuskom). Nakon toga se gnječi (presom za krompir će biti najuspešnije). U njih se dodaju i drugi sastojci i mesi se testo.
U mini pekari se uključuje funkcija Dough i zaustavlja se kada testo bude gotovo.
Uzima se loptica testa i pravi se u cilindar koji da ne bude mnogo debeo i seku se mali zalogaji. Ako želite da im date tipičan oblik njoka, pomoću viljuške pažljivo klizite prstima kako bi se formirale karakteristične ivice.
Testo ili već gotove domaće njoke mogu da budu zamrznute za drugo kuvanje.