Način pripreme
Stavite tečne sastojke u unutrašnjost mini pekare. Dodajte šećer (med) i so. Odozgo sipajte brašno i izmrvite kvasac. Stavite na program testa i sačekajte signal za nadolaženje.
Ostavite testo unutra na pola sata ( to je dovoljno vremena da nadođe i bude gotovo za obradu). Izvadite i ravijte na list debljine 1 cm i čašom isecite krugove, koji ponovo treba da nadođu.
Ispržite ih u posudi sa uljem dok ne dobiju lepu, znatnu koricu. Ostavite da se dobro ohlade i nožem isecite na dva dela po sredini. Skinite gornji deo i šrpicem napunite vaše krofnice kremom. Zatvorite i ukrasite po želji.
Za krem: Prvo odvojite 200 ml svežeg mleka, a preostali stavite u posudu da se ugreje. Stavite semenke iz štapića vanile i sačekajte da provri.
U posudu stavite brašno, šećer i odvojeno mleko. Dobro umutite žicom. Dodajte žumanca i jaje i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Skinite mleko sa vatre i dodajte smesu od jaja, nemojte prestajati da mešate. Vratite na vatru i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Gotov krem prebacite u stalklenu posudu, isecite komadiće maslaca i mešajte dok ne upije.
Otkinite dugo parče providne folije, pokrijte krem i ostavite da se dobro ohladi (folija treba da dodiruje krem, da se ne bi uhvatila korica).