Način pripreme
Spanać se očisti od korena i opere se veoma dobro.
Stavlja se u šerpu, ne doliva se voda i dinsta se pod poklopcem dok ne spadnu listovi.
Peršun se opere i iseče na sitno zajedno sa drškama.
Nakon što se spanać blago izdinsta dodaje se isečeni peršun, sušeni luk, začin za biftek 1 kašičica, so i ulje.
Meša se veoma dobro pri čemu se dinstanje nastavlja dok voda koju je spanać pustio ne ispari.
Nakon što se potpuno izdinsta izvadi se iz šerpe i stavlja se da se ocedi u cediljki.
Jaja se promešaju u penu.
Dodaje se sveže mleko, so i začin za biftek 1 kašičica.
Meša se mnogo dobro.
Smesa za picu bez brašna se sipa u posudu za pečenje preko papira za pečenje.
Peče se 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Mladi kačkavalj se narenda na rende.
Mocarela se iseče na sitno.
Nakon što se kora ispeče, odougo se poređa isceđen spanać.
Preko njega se stavlja narendan kačkavalj i isečena mocarela.
Pica od spanaća se peče 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeno.
Ukusna i aromatična pica od spanaća bez brašna!