Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa pivom i medom

Integralni hleb sa pivom i medom

NikiNiki
Guru
565853k
Integralni hleb sa pivom i medom
Fotografije: Niki
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Definitivno smo radoznali da probamo ovaj integralni hleb sa pivom i medom"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 400 g, ražano
  • brašno - 200 g, pšeničo
  • voda - 100 ml, topla
  • kvasac - 11 g, suv
  • šećer - 1 kašičica
  • pivo - 250 ml
  • med - 1 kašika, tečan
  • slatko - 1 kašika
  • so - 2/3 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • Za mazanje hleba
  • pivo - 2 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ovsene ljuspe
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašna, stavljamo ih u posudu.

U posudu dodajemo šećer, kvasac i toplu vodu, promešamo i ostavljamo da naraste.

Pomešamo pivo sa tečnim medom, slatkom, solju i maslinovim uljem. Dodajemo kvasac u pivo i promešamo.

Počinjemo da dodajemo prosejano brašno. Dobiće se lepljivo testo, namažite ruku i počnite da prebacujete testo sa jedne u drugu ruku oko 2 minuta.

Namažemo ga, stavljamo u posudu i pokrivamo krpom oko 40 minuta, nakon toga ga ponovo razmesimo i ostavljamo još 40 minuta.

Stavljamo brašno na radnu površinu i razvijamo testo u kvadrat visine 1 cm.

Sakupljamo ga, uzimamo ga u ruke i oformimo lopti. Pokrivamo integralno testo 20 minuta.

Pomešamo sastojke za mazanje, namažemo hleb, posipamo ljuspama u pravimo razreze.

Pečemo ukusan integralni hleb u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta, nakon toga smanjujemo na 200 stepeni i pečemo još 10 minuta.

Ovaj integralni hleb sa pivom i medom će vam se definitivno svideti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: