Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa maslinama

Integralni hleb sa maslinama

Eko KPointEko KPoint
Početnik
1
Integralni hleb sa maslinama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Servirajte ovaj aromatični hleb sa sirom - prste da poližeš"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml, mlaka
  • mleko - 150 ml
  • kvasac - 10 g, svež
  • brašno - 480 g, belo, tip 500
  • brašno od heljde - 120 g
  • griz - 160 g
  • musli - 60 g, samleven (na sitne mrvice)
  • so - 5 g
  • med - 45 ml
  • masline - 50 g, krugovi
  • susam - 30 g
  • maslinovo ulje - 30 ml (semenke grožđa)
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Prosejte brašno tip 500, dodajte heljdu i sitno samleven musli. Dodajte so i promešajte. Dodajte vodu sa kvascem i zamesite testo.

Dodajte susam. Dodajte maslinovo ulje i nastavite da mesite. Ako se testo mrvi, postepeno dodajte mleko, dok ne dobijete meko testo. Mesite dok testo ne postane glatko.

Napomena: Zbog konsistencija brašna, teško će biti malo hrapavo.

Dodajte masline, isečene na krugove. Nastavite da mesite bar 10 minuta. Ostavite da nadođe na sobnoj temperaturi (obično u istoj posudi u kojoj ste mesili testo, pokrijte posudu pamučnom krpom) oko 40-45 minuta.

Kad testo nadođe, prebacijte u pleh, namazan i posut brašnom, pecite na 170 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne bude gotovo. Proverite čačkalicom za zube.

Ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa za hleb. Isecite na kriške i servirajte sa belim kozijim ili kravljim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: