Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Prosejte brašno tip 500, dodajte heljdu i sitno samleven musli. Dodajte so i promešajte. Dodajte vodu sa kvascem i zamesite testo.
Dodajte susam. Dodajte maslinovo ulje i nastavite da mesite. Ako se testo mrvi, postepeno dodajte mleko, dok ne dobijete meko testo. Mesite dok testo ne postane glatko.
Napomena: Zbog konsistencija brašna, teško će biti malo hrapavo.
Dodajte masline, isečene na krugove. Nastavite da mesite bar 10 minuta. Ostavite da nadođe na sobnoj temperaturi (obično u istoj posudi u kojoj ste mesili testo, pokrijte posudu pamučnom krpom) oko 40-45 minuta.
Kad testo nadođe, prebacijte u pleh, namazan i posut brašnom, pecite na 170 stepeni oko 35-40 minuta ili dok ne bude gotovo. Proverite čačkalicom za zube.
Ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa za hleb. Isecite na kriške i servirajte sa belim kozijim ili kravljim sirom.