Način pripreme
Prosejte belo brašno u duboku posudu. Napravite udubljenje u sredini i u njega stavite jaje, šećer od urmi i maslac.
Umesite meko testo i podelite ga na dva dela.
U jedan deo dodajte maču i ponovo premesite dok se ne formira homogeno testo.
Uvjte oba testa u streč foliju i stavite u frižider na otprilike sat vremena.
Nakon toga ih izvadite iz frižidera i tanko razvijte.
Isecite svaki list u pravougaonik, a nakon toga u manje pravougaonike.
Poređajte ih jedan na drugi ređajući ih naizmeničnim bojama - jedan bez maće i jedan sa mačom.
Nakon toga isecite po visini tako da se formira keks.
Keskiće poređajte u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje.
Pecite na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10-12 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade na metalnoj rešetci.
Čuvajte u kutiji ili tegli koja se dobro zatvara.
Keksići od maslaca sa mačom su odlični.