Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići od maslaca sa urmama i pistaćem

Keksići od maslaca sa urmama i pistaćem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Keksići od maslaca sa urmama i pistaćem
Fotografije: Doni Niki
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Raskošni specijalni kolačići od maslaca sa urmama i pistaćima, toliko bogati i aromatični da mirišu na praznik"

Potrebni sastojci

  • Za 40 keksića
  • kravlji maslac - 100 g, na sobnoj temepraturi
  • smeđi šećer - 85 g
  • šećer - 85 g, plus dodatno za uvaljati
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 260 g
  • kukuruzno brašno - 65 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1/3 kašičice
  • kora limuna - 1 supena kašika
  • urme - 100 g, krupno naseckane
  • pistać - 35 g, krupno naseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove neverovatne kolačiće od maslaca ostavite maslac, dve vrste šećera u posudu vašeg miksera i mešajte na visokoj brzini 3 minute dok se dobro ne pomešaju.

Smanjite brzinu na srednju i dodajte vanilu, zatim jaja, dodajte jaja jedno po jedno. Mutite još jednu minutu i nakon toga dodajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, so i koru limuna.

Ponovo kratko izmešajte. Na kraju dodajte naseckane urme, pistaće i izmešajte špatulom ili drvenom kašikom.

Na velikom komadu pergamentnog papira podelite testo na dva dela i svaku polovinu oblikujte kao dugačak cilindar, otprilike 25x5 cm. Uvijte pergamentnim papirom i ostavite u frižideru na barem sat vremena.

Svaki cilindar uvaljajte u šećer i nasekajte ih na kriškice debljine 1 cm.

Poređajte kriškice božićnih kolačića u tepsiju obloženu papirom za pečenje na rastojanje otprilike 2 cm jedan od drugog i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C sa ventilatorom 10-12 minuta.

Ostavite keksiće od maslaca da se u potpunosti ohlade pre serviranja.

Ovi keksići od maslaca sa urmama i pistaćem su napravljeni po ideji Rinkafuka Kirukatomoruka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: