Način pripreme
Za ove neverovatne kolačiće od maslaca ostavite maslac, dve vrste šećera u posudu vašeg miksera i mešajte na visokoj brzini 3 minute dok se dobro ne pomešaju.
Smanjite brzinu na srednju i dodajte vanilu, zatim jaja, dodajte jaja jedno po jedno. Mutite još jednu minutu i nakon toga dodajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, so i koru limuna.
Ponovo kratko izmešajte. Na kraju dodajte naseckane urme, pistaće i izmešajte špatulom ili drvenom kašikom.
Na velikom komadu pergamentnog papira podelite testo na dva dela i svaku polovinu oblikujte kao dugačak cilindar, otprilike 25x5 cm. Uvijte pergamentnim papirom i ostavite u frižideru na barem sat vremena.
Svaki cilindar uvaljajte u šećer i nasekajte ih na kriškice debljine 1 cm.
Poređajte kriškice božićnih kolačića u tepsiju obloženu papirom za pečenje na rastojanje otprilike 2 cm jedan od drugog i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C sa ventilatorom 10-12 minuta.
Ostavite keksiće od maslaca da se u potpunosti ohlade pre serviranja.
Ovi keksići od maslaca sa urmama i pistaćem su napravljeni po ideji Rinkafuka Kirukatomoruka.