Način pripreme
Šaran se očisti, opere dobro i posoli solju spolja i iznutra.
U tiganju sa uljem se zaprži sitno isečen luk, dodaju se pečurke (oceđene, isečene), orasi, prstohvat aleve paprike, biber i so po ukusu.
Gotov nadev ostavljamo da se ohladi i tada punimo šarana pomoću kašike, da bude čvrsto i ravnomerno.
Zašivamo iglom i koncem ribu i stavljamo je u posudu za pečenje, namazanu uljem. Dodajemo krugove limuna i luka oko ribe i preko nje, so i nekoliko zrna pimenta.
Stavljamo malo vode, uvijamo folijom i pečemo u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, nakon toga sklanjamo foliju i pečemo još 30 minuta.
Nakon što se ispeče ukrašavamo kriškama limuna, zelenom salatom i rotkvicama.
Mnogo je ukusan punjeni šaran sa lukom, pečurkama i orasima, upio je aromu svega i odmah se topi u ustima!