Način pripreme
Pomoću lista papira kojeg smo prethodno odštampali u okrugli oblik prečnika 10 cm isecite krugove lavaša.
Kako se odvija sečenje?
Stavite list na lavaš i pomoću kašike secite papir po obrisu kruga. Treba da isečete šest krugova jednake veličine.
Nakon toga pažljivo stavite krugove lavaša u kalup za mafine.
Ja sam pripremala recept i sa celom tepsijom - metalnom, takođe i sa silikonskim kalupima za mafine.
Zapecite na 6-7 minuta na 200°C. Na taj način lavaš će zauzeti od nas određeni oblik korpice i stvrdnuće se.
Ja sam zapekla korpice u air fryer-u bez ikakvog problema. Tamo je vreme pečenja otprilike 3-4 minute.
Dok se korpice peku pripremite krem za korpice.
Umutite pavlaku da se dobiju tvrdi vrhovi.
Odvojte mali deo koji obojite sa 1/4 bio cvekle u prahu (*možete da koristite i drugu vrstu boje po vašem izboru).
Umutit krem sir sa šećerom od urmi. Dodaje ostali deo bio cvekle u prahu. Ponovo umutite, a zatim dodajte umućenu pavlaku u delovima i glatkim mućenjem pomoću silikonske žice za mućenje.
Za to vreme korpice bi trebalo da su se već zapekle.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohlade.
Nakon toga ih napunite kremom. Odozgo špricajte obojenom umućenom pavlakom.
Ja sam pripremila korpice i samo kremom - bez odvajanja pavlake za špricanje.
Tako se korpice dobijaju sa istim kremom sa gušćom konzustencijom.
Dekorišite po želji. Nisam smatrala da je potrebna dekoracija, zato što su korpice mnogo lepe i jednosavnog izgleda.
Prijatno sa mojim slatkim korpicama od lavaša!