Način pripreme
Isecite 9 jednakih kvadrata od lavaša i formirajte korpe u kalupu za mafine ili posudama za krem karamel.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene. Pažljivo izvadite i ostavite da se ohladi.
Krem sir pomešajte sa sitnim sirom i mešajte do homogene smese.
U posebnoj posudi sitno iseckajte losos, masline i luk. Ako koristite kapare, ostavite ih cele.
Kašikom sipajte mlečnu mešavinu u ribu i mešajte nakon svakog dodavanja. Tako ćete najbolje proceniti gustinu konzistencije – da li želite da preovlada mlečna mešavina ili riba. Ako treba, nemojte stavljati sav krem sir. Začinite sa nekoliko kapi soka od limuna, rendanom korom, mirođijom i prstohvatom bibera.
Ohladite smesu dok ne dođe vreme za serviranje.
Važno:
- Napunite pre serviranja da korpice ne omekšaju;
- Koristite kremasti sitni sir, a ne suv i zrnast;
- Ukrasite sitnim komadima lososa, limuna i masline.
* Za slane korpice možete koristiti samo krem sir, ali one su po mom ukusu teške. Takođe možete koristiti samo sitni sir za mešanje sa 1-2 kašike majoneza.
Svaki praznik će biti ukusniji uz ove korpe od lavaša sa krem sirom i lososom.