Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Supa od karfiola sa smutijem od peršuna

Supa od karfiola sa smutijem od peršuna

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
4956813
Supa od karfiola sa smutijem od peršuna
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
10/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
4
"Supa od karfiola postaje mnogo ukusna, sveža i aromatična. Uživajte u njoj"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice
  • mladi luk - 1 vezica
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • muskatni oraščić
  • keltska so
  • nar
  • za smuti
  • peršun - vezica
  • keltska so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Za smuti sa peršunom potrebna vam je jedna veća vezica peršuna i malo vode. Očistite peršun i blendate ga zajedno sa jednom čašom vode.

Mnogo često nakon što ga pripremim ja dodajem keltsku so i sok od limuna. U ovom slučaju nisam slagala kako bi vam demonstrirala kako se čuvaju prirodne boje. Da li ste znali da kada korsitite limun on služi i za to? ! Ja ne stavljam limun zbog boje smutija, već zato što mi se mnogo dopada da bude kiseo i slan.

Ovde želim da podvučem da boja i ukus smutija se čuvaju savršeno čak i nakon što odstoji. Komplet uređaja ima flašu za čuvanje i ona služi upravo za to. Ako idete na posao možete da nosite smuti u flaši i da imate svež smuti celog dana.

Za supu od karfiola potrebno vam je pola glavice karfiola i 1 vezice mladog luka.

Očistite i iskidajte karfiol na male ružice.

Očistite mladi luk i isecite ga na kolutiće.

Stavite oba jesenja povrća u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte ih.

Nakon toga ih prebacite u blender u blendajte tako što prilikom blendanja dodate i vodu od kuvanja povrća.

Začinite keltskom solju, muskatnim oraščićem i s malo maslinovog ulja ekstra devičanskog po ukusu.

Prilikom posluživanja servirajte supu od karfiola sa narom.

Supa od karfiola postaje mnogo ukusna, sveža i aromatična.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: