Način pripreme
Za smuti sa peršunom potrebna vam je jedna veća vezica peršuna i malo vode. Očistite peršun i blendate ga zajedno sa jednom čašom vode.
Mnogo često nakon što ga pripremim ja dodajem keltsku so i sok od limuna. U ovom slučaju nisam slagala kako bi vam demonstrirala kako se čuvaju prirodne boje. Da li ste znali da kada korsitite limun on služi i za to? ! Ja ne stavljam limun zbog boje smutija, već zato što mi se mnogo dopada da bude kiseo i slan.
Ovde želim da podvučem da boja i ukus smutija se čuvaju savršeno čak i nakon što odstoji. Komplet uređaja ima flašu za čuvanje i ona služi upravo za to. Ako idete na posao možete da nosite smuti u flaši i da imate svež smuti celog dana.
Za supu od karfiola potrebno vam je pola glavice karfiola i 1 vezice mladog luka.
Očistite i iskidajte karfiol na male ružice.
Očistite mladi luk i isecite ga na kolutiće.
Stavite oba jesenja povrća u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte ih.
Nakon toga ih prebacite u blender u blendajte tako što prilikom blendanja dodate i vodu od kuvanja povrća.
Začinite keltskom solju, muskatnim oraščićem i s malo maslinovog ulja ekstra devičanskog po ukusu.
Prilikom posluživanja servirajte supu od karfiola sa narom.
Supa od karfiola postaje mnogo ukusna, sveža i aromatična.
Prijatno!