Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Supa od karfiola sa svežim mlekom

Supa od karfiola sa svežim mlekom

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
398967
Supa od karfiola sa svežim mlekom
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 3
07/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Toliko nežna, toliko aromatična - preporučujemo od srca"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 400 - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 2 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika
  • peršun
  • krutoni
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen, opran i iskidan na ružice karfiol, kao i očišćene, oprane i na krupno isečene šargarepe, paprika, luk, krompir, ulje i so se stavljaju u šerpu i prelivaju se vodom, koja je dva prsta iznad sastojaka.

Nakon što se skuvaju, izvade se i izgnječe. Vraćaju se u šerpu i dodaje se biber, ljuta aleva paprika, muskatni oraščić.

Sipa se sveže mleko i doliva se voda do potrebne gustine. Dodaje se još malo soli.

Nakon što provri, supa treba da vri još 2-3 minuta i da se proba da li je slana. Ako je potrebno dodatno se začinjava.

Gotova supa se posipa peršunom i prilikom serviranja se dodaju krutoni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: