Način pripreme
Rendamo 2 supene kašike kore limuna i cedimo sok.
Pomešamo meki maslac, šećer, vanilin šećer i so. Mešamo dok se ne dobije svetli krem. Dodajemo 2/3 limunovog soka i jaja - jedno po jedno.
Pomešamo brašno, mlevene bademe i prašak za pecivo, dodajemo u ostalu smesu. Mešamo dok se ne dobije testo.
Jabuku sečemo na pola, vadimo semenke i seckamo na tanke kriškice.
Podmazujemo duguljasti kalup (otprilike 25 cm) za pečenje maslacem. Prvo stavljamo sloj testa - otprilike 1 cm, odozgo ređamo kriške jabuka i opet ponavljamo dok testo ne nestane.
Kolač sa jabukama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 140 stepeni sa ventilatorom ili 160 stepeni bez ventilatora otprilike sat vremena i 15 minuta. Ostavljamo da se ohladi i vadimo iz kalupa.
Za glazuru pomešamo šećer u prahu i 1-2 kašičice limunovog sok, mešamo i raspoređujemo po kolaču.
Odozgo posipamo filiranim bademima.
Kolač sa jabukama u slojevima je gotov.