Način pripreme
Umutimo tri jaja, ostavimo jedno zumance, i dodamo mu 1 supenu kašiku mleka i jednu kašičicu ulja saklanjamo sa strane za premazivanje pogače. Stavimo kvasac u toplo mleko oko 100 ml sa medom i brašnom. Prosevamo brašno i dodajemo umućena jaja, mleko, ulje i kvasac. Zamesimo malo tvrđe testo nego obično da se ne bi odvijali određeni elementi.
Ostavimo na nadođe i podelimo na tri loptice ( jednu veliku, srednju i malu) + po jedna mala loptica za pravljenje ruže i listova. Od najvece pravimo 4 loptice i svaku razvijamo na oblu koru, mažemo maslacem sve, samo ne poslednju, ređamo jendu preko druge i cele sečemo na 8 trouglova. Svakom režemo vrh i provlačimo lagano krajeve odozdo na gore. Svaki listić ređamo u razmacima oko pravougaonog pleha od električnog šporeta.
Srednju loptu testa obrađujemo na isti način, i dobijene manje listove ređamo između većih. Od najmanje loptice na isti način imamo osam još manjih listova i ređamo ih u centru između srednjih listova.
Od odvojenog testa razvijamo malu koru i režemo krugove čašom, sakupljamo 6-7 i pritiskam ih kako bih napavila ružu - velike sa većom čašom, a male sa manjom. Listiće pravim uz pomoć kalupa za listove. Tri napravljenje ruže stavljam u sredinu, a oko njih listiće.
Pogaču ostavljamo da odstoji, nakon čega je mažemo umućenim žumancem, mlekom i uljem. Pečemo u zagrejanoj rerni na nižoj temperaturi oko 150-160 stepeni. Kada se ohladi mažemo rastopljenim medom