Način pripreme
Pistaće prokuvati i ostaviti u vodi dok se voda ne ohladi. Izvaditi pistaće iz vode i rasporediti po krpi da se osuše. Usitniti pistaće.
Umutiti belanca sa 30 g šećera, vanilinim šećerom i žumanca sa 30 grama šećera odvojeno. Blago spojiti i dodati mlevene pistaće.
Mleko i gustin ugrejati i izmešati. Ostaviti da se ohladi i dodati. Podeliti smesu na dva dela i peći na 200 stepeni po deset minuta.
Belu čokoladu rastopiti sa 100 ml slatke pavlake i želatina. 400 ml slatke pavlake umutiti i umutiti sa prohladjenom slatkom pavlakom i čokoladom.
Istog oblika kao kore torte istanjiti marcipan i staviti na obe kore torte. Namazati fil preko kore i poklopiti sa drugom korom.
Premazati umućenom slatkom pavlakom i posuti dekorativnim kuglicama i roze ljuspicama.
Pistaći torta sa marcipanom je gotova.