Način pripreme
U dubokoj posudi mutimo jaja sa šećerom, u njih dodajemo ulje, kiselo mleko sa sodom, dodatno mutimo.
Dodajemo prosejano brašno, kakao, so, prašak za pecivo i esenciju vanile.
Sipamo dobijenu homogenu smesu u odgovarajuću posudu za pečenje, pečemo na papiru za pečenje. Pečemo 40-50 minuta na 175-180°C ili dok zabidena čačkalica u centar ne izađe suva. Nakon vađenja ostavljamo da se ohladi i sečemo na 3 jednaka dela.
Za krem maskarpone u dubokoj posudi mutimo maskarpone sa šećerom u prahu, dodajemo kondenzovano mleko, kiselu pavlaku i istopljenu čokoladu.
Dobijenom smesom ravnomerno pažemo tri kore, ostavljamo 1/4 za mazanje zidova i ukras unikatne čokoladne torte.
Ukrašavamo fišekom ili špricom po izboru.
Za čokoladni ganaš na vodenoj pari topimo čokoladu sa maslacem, dodajemo pavlaku, mešamo dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.
Zalivamo savršenu čokoladnu tortu i dekorišemo po izboru.