Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Kolač sa Ratlukom»Veoma sipkave vanilce sa ratlukom i vinom

Veoma sipkave vanilce sa ratlukom i vinom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Veoma sipkave vanilce sa ratlukom i vinom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
14/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
25
"Omiljene vanilice iz detinjstva"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 80 g, meki
  • ulje - 120 ml
  • belo vino - 120 ml
  • brašno - 400 g
  • nadev i ukras
  • ratluk - šareni
  • šećer u prahu - otprilike 100 g
  • vanila - 1 komad (2 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Od mekog maslaca, ulja, vina i prosejanog brašna umesite meko testo.

Razvijte testo u tanku koru i isecite na kvadrate - 6x6 cm.

Od kvadratića testo uvijte rolnice, kiflice ili kuglice, pri čemu za nadev stavljate komadić iseckanog ratluka.

Poređajte oblikovane vanile od vina u tepsiju (može i bez papira za pečenje), neće se zalepiti.

Stavite tespiju u prethodno zagrejanu rerni na 180 stepeni i pecite dok se ne dobije blaga zlatkasta boja.

Još vruće vanilice sa ratlukom veoma dobro uvaljajte u prethodno prosejani šećer u prahu i vanile.

Kada se ohlade poređajte ih u metalne kutije ili teglice za kolačiće koji se gusto zatvaraju.

Što više odstoje tako, to budu mekši i sipkaviji.

Veoma sipkave vanilice sa ratlukom i vinom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Deluju preukusno
10.08.2022 21:45