Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Posni kolači sa ratlukom, belim vinom i kokosom

Posni kolači sa ratlukom, belim vinom i kokosom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Posni kolači sa ratlukom, belim vinom i kokosom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Efektni i veoma aromatični posni kolačići od ratluka sa belim vinom i kokosom."

Potrebni sastojci

  • ulje - 250 ml
  • belo vino - 320 ml
  • brašno 500 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ratluk - 2 kutije
  • šećer u prahu - 80 g
  • kokosovo brašno - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i promešajte. Sipajte vino i ulje, promešajte i zamesite meko testo. Od testa oformite loptice, po 30 g svaku.

Stavite u svaku lopticu po komad ratluka i oformite ponovo u lopticu ili školjkice.

Poređajte oblikovane loptice kolača sa ratlukom u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne dobiju bledo ružičastu preplanulost.

Dok se kolačići sa ratlukom peku pripremite dve posudice, u jednu sipajte belo vino, a u drugu pomešajte šećer u prahu i kokosovo brašno.

Izvadite ispečene kolačiće sa ratlukom i jedan po jedan potapajte prvo u vino, a posle uvaljajte u smesu od kokosa.

Poređajte kokos kolače u tanjir i ponovo pospite blago šećerom u prahu.

Efektni i veoma aromatični posni kolačići od ratluka sa belim vinom i kokosom za ljubitelje posnih kolača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: