Način pripreme
U posudi prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo i promešajte. Sipajte vino i ulje, promešajte i zamesite meko testo. Od testa oformite loptice, po 30 g svaku.
Stavite u svaku lopticu po komad ratluka i oformite ponovo u lopticu ili školjkice.
Poređajte oblikovane loptice kolača sa ratlukom u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne dobiju bledo ružičastu preplanulost.
Dok se kolačići sa ratlukom peku pripremite dve posudice, u jednu sipajte belo vino, a u drugu pomešajte šećer u prahu i kokosovo brašno.
Izvadite ispečene kolačiće sa ratlukom i jedan po jedan potapajte prvo u vino, a posle uvaljajte u smesu od kokosa.
Poređajte kokos kolače u tanjir i ponovo pospite blago šećerom u prahu.
Efektni i veoma aromatični posni kolačići od ratluka sa belim vinom i kokosom za ljubitelje posnih kolača.