Moja nugat torta

VanjicaVanjica
Šegrt
9146207431
Moja nugat torta
Fotografije: Vanjica
1 / 5
01/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Svaka dijeta pada u vodu čim pogledamo ovu tortu"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 5 kom.
  • šećer - 5 kašika
  • brašno - 3 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • ulje - 100 ml
  • Fil
  • mleko - 600 ml
  • gustin - 120 g
  • šećer - 200 g
  • čokolada - 150 g
  • lešnici - 100 g, mleveni ili blendirani, pečeni
  • lešnik napolitanke - 100 g
  • maslac - 250 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • nutela - 300 g, ili bilo koji nugat
  • eurokrem - tamni deo
* merne jedinice

Način pripreme

Za moju nugat tortu ćemo prvo praviti fil, jer mu je potrebno više vremena kako bi se hladio.

Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi prviti kore. Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena. Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26 cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponoviti još jednom.

Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti. Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i naneti trećinu fila. Tako raditi do kraja. Dekoracija po želji i hlađenje. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: