Način pripreme
Spremanje krema:
Stavljamo u šerpu mleko i šećer na ringlu za krem za tortu Napoleon.
Za to vreme u posudi promešamo jaja + brašno i vanilu. Kada se mleko zagreje u tankom mlazu sipamo smesu i neprestano mešamo dok se ne zgusne krem od jaja.
Pre nego što ga sklonimo sa ringle dodajemo i maslac.
Nakon toga u posudi mikserom mutimo pavlaku i kada nam se krem ohladi dodajemo ga u pavlaku i promešamo.
Način spremanja kore:
Isečemo lisnato testo na zgodne parčiće. Nakon toga oklagijom ih razvučemo i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada su gotove, nakon što se ohlade isečemo ih po sredini.
Nakon toga njima prekrivamo dno posude za pečenje/tanjira i stavljamo krem. Ređamo red kore, red krema i tako dok se ne potroše sastojci za ukusnu Napoleon tortu.
Skroz odozgo treba da ostane krem, preko koga posipamo namrvljene parčiće kora.
Stavljamo tortu Napoleon u frižider da se stegne.