Način pripreme
Prvi sprat
Umutiti 5 belanca u čvrst šam, postepeno dodati 10 kašika šećera. Ubaciti 100 g mlevenih lešnika i 1 kašika brašna pa polako promešati.
Kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru.
Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.
Za pripremu fila u šerpu sipati 800 ml mleka i kuvati dok ne proključa.
Ostatak mleka umutiti sa žumancima, pudingom, brašnom i šećerom. U proključalo mleko sipati umućenu smesu i mešati neprekidno dok se ne zgusne.
Sklonite sa ringle, pa prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohlade. Ohlađenu smesu umutiti sa maslacem.
Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu mlečnu čokoladu i mlevene lešnike a u drugi beli čokoladu i kokos.
Prvu koru premazati polovinom tamnog fila pa preko njega naneti polovinu svetlog fila. Postupak filovanja
ponoviti i završiti sa trećom korom.
Drugi sprat
Umutiti belanca sa šećerom, dodati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu, neprekidno muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao, pa umešati smesu.
Kalup obloziti papirom za pečenje i izliti u njega trećinu smese. Peći na 180 oko 15 minuta. Na isti način ispeci još dve kore. Pečene kore izbockati i poprskati sokom od narandže.
Za fil umutiti maslac sa šećerom, pa dodati krem sir, pavlaku, sok i rendanu koru pomorandže, te izmiksirati.
Prvu koru vratiti u kalup premazati je polovinom fila i prekriti drugom korom.
Naneti ostatak fila i završiti sa trećom korom. Obe torte ostaviti u kalupom da se dobro stegnu i ohlade. Nakon toga ivice torte nožem odvojiti od kalupa.
Tortu šireg prečnika postaviti na tacnu na posluženje po sredini na 4 mesta izbockati drvenim štapićem za ražnjice, tako da polovina štapića viri.
Na centralni deo donje torte postaviti tortu manjeg prečnika tako da štapići prođu kroz nju da bi se fiksirala.
Slatku pavlaku umutiti i premazati je preko torte.
Čokoladu rastopiti na pari sa malo ulja i preliti preko gornje ivice torte.
Torta na sprat je gotova!