Način pripreme
Mleko se zagreva na ringli u velikoj šerpi i u njega se dodaju pavlaka, sirevi i šećer. Meša se dok se ne dobije gust homogeni krem, nakon čega se sklanja da se ohladi.
Prva kora se stavlja na poslužavnik i maže se delom krema. Nakon toga se stavljaju i ostale tri tako što se poslednja ne maže. Dolazi red i na male kore.
Prva se premazuje sa jedne strane i stavlja se u sredinu velike kore tako što se krem stavlja između dve. Nakon toga se mala kora premazuje i sa gornje strane. Na nju se ređaju i ostale kore koje se takođe mažu.
Posle se buduća svadbena torta premazuje ostatkom krema sa svih strana špatulom. Dobro se izgladi. Torta sa pavlakom se stavlja u frižider na 3 sata.
Vadi se kako bi se ukrasila sa još krema. On se sprema tako što se u posudi pomešaju zagrejani maslac, maslac, šećer u prahu i sveže mleko.
Sve se izmeša i stavlja u špric. Njime se špricaju kalupčići po rubu kora. Poslednji sprat torte se ukrašava voćem.
Možete improvizovati sa ukrasom za svadbenu tortu na dva sprata.
Komentari