Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta na dva sprata

Čokoladna torta na dva sprata

Rumyana SalaliiskaRumyana Salaliiska
Početnik
63251621
Čokoladna torta na dva sprata
Fotografije: Rumyana Salaliiska
1 / 4
30/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Svako želi parče ove čokoladne torte, pa i vi nećete odbiti, zar ne"

Potrebni sastojci

  • ZA KORE
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • ulje - 8 kašika
  • vanila - 1 kašičica
  • kakao - 3 kašike, u prahu
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 250 g
  • ZA SIRUP
  • mlečna čokolada - 90 g
  • kafa - 1 kašičica, instant
  • smeđi šećer - 2 kašikea
  • voda - 350 ml
  • ZA NADEV
  • puding - 300 g vanila, gotov
  • ZA GLAZURU
  • belancа - 2 komada
  • šećer - 80 g
  • tečna čokolada - 1 kašikaa
  • ZA DEKORACIJU
  • čajni keksići - 50 g
  • kakao - 1 kašika, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilu, kakao i prašak za pecivo umešan u brašno.

Sipajte gotovu smesu u kalupe za tortu i pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Za sirup, sipajte vodu i kada proključa dodajte čokoladu, kafu i smeđi šećer, pa mešajte dok se šećer ne istopi i dok se svi sastojci dobro ne izmešaju.

Za glazuru dobro umutite belanca sa šećerom u sneg, dodajte prethodno na pari istopljenu i prohlađenu tečnu čokoladu i promešajte dobro špatulom.

Dok su kore za tortu sa kakaom još uvek tople stavite prvu na poslužavnik, prelijte je čokoladnim sirupom, premažite gotovim pudingom od vanile i stavite drugu koru.

Prelijte i drugu koru čokoladnim sirupom u premažite celu tortu glazurom.

Za dekoraciju vaše čokoladne torte iskoristite čajne keksiće, koje pospite u sredinu i sa strane, pa pospite kakaom u prahu.

Pripremite ovu čokoladnu tortu na dva sprata za posebnu priliku ili, onako, bez povoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: