Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilu, kakao i prašak za pecivo umešan u brašno.
Sipajte gotovu smesu u kalupe za tortu i pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Za sirup, sipajte vodu i kada proključa dodajte čokoladu, kafu i smeđi šećer, pa mešajte dok se šećer ne istopi i dok se svi sastojci dobro ne izmešaju.
Za glazuru dobro umutite belanca sa šećerom u sneg, dodajte prethodno na pari istopljenu i prohlađenu tečnu čokoladu i promešajte dobro špatulom.
Dok su kore za tortu sa kakaom još uvek tople stavite prvu na poslužavnik, prelijte je čokoladnim sirupom, premažite gotovim pudingom od vanile i stavite drugu koru.
Prelijte i drugu koru čokoladnim sirupom u premažite celu tortu glazurom.
Za dekoraciju vaše čokoladne torte iskoristite čajne keksiće, koje pospite u sredinu i sa strane, pa pospite kakaom u prahu.
Pripremite ovu čokoladnu tortu na dva sprata za posebnu priliku ili, onako, bez povoda.