Titov kolač

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Titov kolač
Fotografije: Vanjica
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
26 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
56 min.
Porcije
22
"Kada ga jedete, osećate se kao predsednik"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 kom
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • mleveni orasi - 100 g, ili lešnici
  • crna kafa - 5 kašika
  • brašno - 5 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 3 kašike
  • Za prvi fil
  • mleko - 400 ml
  • brašno - 5 kašika
  • žumanca - 2 komada
  • Za drugi fil
  • margarin - 200 g
  • šećer - 10 kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • čokolada - 100 g
  • lešnici - 3 kašičice, pečeni mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca na sobnoj temperaturi umutiti sa polovinom šećera.

Umititi žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodati ulje.

U brašno dodati prašak za pecivo pa izmešati.

Dodati jaku, hladnu crnu kafu u jaja.

Izmešajte brašno i orahe.

Dodajte ih u smesu od žumanaca.

Polako žicom umešati sneg od belanaca.

Peći u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180 stepeni, oko pola sata.

Za prvi fil, izmešati mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno.

Skuvajte kao puding i ohladite.

Margarin dobro umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati ohlađenu čokoladu.

Sjediniti oba fila. Dodati pečeni lešnik.

Pečenu koru izvaditi iz pleha, ohladiti, premazati ohlađenim filom, pa posuti narendanom čokoladom i mlevenim orasima.

Titov kolač je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: