Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice u air fryer-u

Kiflice u air fryer-u

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Kiflice u air fryer-u
Fotografije: Vesela SH
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Kiflice u air fryer-u postaju mnogo ukusne, sa hrskavom koricom i mekane iznutra"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
  • maslac - 125 g
  • kiselo mleko - 1 šolja, promešano
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • soda za hleb
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za mešenje izrendajte sir i kačkavalj, dodajte 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, istopljeni maslac i 1 šolju kisleog mleka i 1 kašičicu sode za hleb, promešajte sve i postepeno dodajte brašno.

Umesite testo koje se ne lepi, ako bude potrebno dodajte još brašna.

Uvijte testo u streč foliju, malo ga spljeskajte da ne bi bilo u velikoj lopti, tako ćete posle lakše s njim raditi, ostavite ga u frižideru na otpriilike sat vremena.

Izvadite testo iz frižider, podelite ga na 6-8 loptica.

Uzmite jednu loptu i razvijte je u prečnik veličine jednog tanjira i debljine otprilike ½ centimetra, isecite u trouglove i uvijte ih od pirokog dela ka vrhu trougla.

Prečnik tanjira i širina trouglova nemaju određenu dimenziju, vi izaberite, ali što su manji, to su ukusniji i jedu se kao bombonice.

Nakon što ste uvili kiflice, namažite ih umućenim žumancem pomešanim sa 1 kašičicom svežeg mleka.

Na dno posude air fruyer-a stavite papir za pečenje, poređajte slane kiflice.

Pecite na 160 stepeni otprilike 10 minuta sa uvijenim delom nagore,

Čim se zapeku i dobije zlatkasta voja, odmah ih okrenite da se zapeku na 5 minuta i sa njihove donje strane.

Nakon što su se zapekli, odmah ih izvadite i okrenite, dok su još tople kako bi dobile svoj privobitni izgled.

Ne brinite se da treba da okrećete kiflice da se zapeku, testo je mnogo lepo i elastično, kiflice neće biti spljeskane i testaste.

Kiflice u air fryer-u budu mnogo ukusne, sa hrskavom koricom i mekane iznutra.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: