Plazma torta sa malinama

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Plazma torta sa malinama
Fotografije: Vanjica
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Naravno da ćemo doći ako ste spremili ovu tortu. To se ne propušta"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 l
  • puding - 3 kesice, vanila
  • šećer - 4 kašike
  • margarin - 250 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • maline - 300 g
  • plazma keks - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dok razmutite pudinge, šećer i malo hladnog mleka ostatak mleka staviti da provri, pa kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre da se ohladi. Kada se ohladio puding, ulupati margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i izmiksirati.

Umutiti slatku pavlaku, pazite da ne bude pretvrda, pa pola pavlake dodati u fil. Dodajte prvo četvrtinu, izmutitite i ako vam se učini da je dovoljno i ako dodate još četvrtinu da će biti redak, onda nemojte. Ja sam dodala pola i torta je super stajala.

Obruč je 24 cm. Stavite foliju ili kesu po dnu i ivicama. Plazma keks umačite u mleko i ređajte po dnu. Istresite trećinu fila pa preko njega stavite pola malina i premažite sa pola preostale slatke pavlake. Na slatku pavlaku opet redjajte umočen keks, trećinu fila, maline pa ostatak slatke pavlake. Preko opet red umočene plazme u mleko i stavite u friz nekoliko sati.

Okrenite tortu na tacnu 2 puta ili izvadite iz obruča pa skinite foliju. Ostatkom fila premažite celu tortu i dekorišite po ćelji. Do služenja držite plazma tortu sa malinama u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: