Kavarma kebap

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Kavarma kebap
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Kavarma kebap ima sve ta svaki ukus i baš zbog toga se niko neće žaliti na nju"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1.300 g
  • luk - 3 velike glavice
  • crvene paprike - 10 komada, pečene
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • ulje - 6 supenih kašika
  • svinjska mast - 1 supena kašika
  • vino - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 100 ml
  • peršun
  • biber
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku isečemo na kockice.

U dubokom tiganju ugrevamo ulje i svinjsku mast. Dodajemo meso i pržimo dok ne dobiju zlatnu boju.

Luk oljuštimo i isečemo na polumesec. Dodajemo u meso sa belim lukom. Nakon što luk postane providan, dodajemo paprike, isečene na trakice.

Nakon oko 3-4 minuta stavljamo oljušten i isečen paradajz.

Kavarmu prelivamo bujonom od povrća i vinom. Začinimo solju, biberom i čubrom.

Prebacujemo u glinenu posudu i stavljamo u hladnu rernu. Rernu podesimo na 250 stepeni i pečemo kavarmu kebap oko 40 minuta.

Gotovu kavarmu kebap posipamo svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: