Ćustendilska kavarma

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Ćustendilska kavarma
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
02/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"U potrazi za kulinarskim avanturama išli smo čak do Ćustendila i nismo otišli ​​praznih tanjira"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g
  • praziluk - 2 struka
  • crno vino - 100 ml
  • voda - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade. Praziluk očistite i isecite na kolutove. U šerpi zagrejte ulje i dinstajte meso sa malo vode.

Kuvajte oko 10 minuta pa dodajte biber i alevu papriku, preostalu vodu i vino.

Posle 30-ak minuta dodajte seckani praziluk. Nakon što meso i praziluk omekšaju, dodajte lovorov list.

Sipajte jelo u pleh i napravite gnezda. U svako gnezdo razbijte po jedno jaje. Pecite oko 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Kavarmu poslužite sa po jednim jajetom u svakoj porciji.

Ćustendilska kavarma je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: