Način pripreme
Stavljamo u šerpu vodu da provri. Za to vreme isečemo luk na srednje sitne kocke i šargarepu na fine trakice.
Dodajemo ih u uvrelu vodu, zajedno sa himalajskom soli i nerafinisanim suncokretovim uljem. Posle tog kad malo omekša povrće dodajemo i špagete, izlomljene na dva dela. Rasporedimo ih malo da budu pokrivene vodom.
Promešamo da se ne lepe. Malo kad omekšaju dodajemo i začine - kurkumu, kumin, smeđi šećer od šećerne trske, suve i sitno izmrvljene nanu i bosiljak. Mešamo neprestano trljamo po dnu šerpe da se ne zalepe.
Nakon što dodamo špagete, više ne poklapamo da može da ispari masa i da ne budu vodene, ali uprkos tome, ako ima još malo, čak i kada špagete budu gotove, možemo ih ostaviti još malo (skinemo šerpu sa vatre) da voda ispari.
Serviramo ih tople! Imaju slatkast ukus, koji daje smeđi šećer. Aromatične su i zdrave zbog bosiljka!
Veoma ukusno!