Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa šargarepom u rerni

Pastrmka sa šargarepom u rerni

ažurirano:
Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Autor
1k2614k
Pastrmka sa šargarepom u rerni
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pastrmka sa šargarepom u rerni je veoma nežna i ukusna, pripremljena na ovaj način. Poslužite je uz belo vino i uživajte u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada (srednje veličine)
  • šargarepa - 6 - 7 komada
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • origano - prstohvat
  • suvi ruzmarin - prstohvat
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmku dobro očistite i operite, odozgo napravite rezove na leđima. Pospite ih solju i začinima, pazeći da ne preterate sa ruzmarinom, posebno ako je svež.

Za one koji ne vole jako začinsko bilje, pastrmku možete začiniti samo solju, biberom i sa malo majčine dušice. U proreze stavite tanke komade belog luka i poprskajte maslinovim uljem ili uljem.

Šargarepu nasecite na tanke trakice, a limun na kolutove ili na polovine.

Stavite kriške limuna i belog luka (po želji) u stomak pastrmke.

Šargarepu sipajte u pleh, začinite sa malo soli i maslinovog ulja i stavite pastrmke.

Ostavite tako oko pola sata da dobiju ukus i ispecite pastrmke do kraja.

Pastrmka sa šargarepom u rerni je veoma nežna i ukusna, pripremljena na ovaj način. Poslužite je uz belo vino i uživajte u svakom zalogaju.

Pogledajte i ideje za pastrmke na roštilju i punjenu pastrmku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: