Način pripreme
Pastrmku dobro očistite i operite, odozgo napravite rezove na leđima. Pospite ih solju i začinima, pazeći da ne preterate sa ruzmarinom, posebno ako je svež.
Za one koji ne vole jako začinsko bilje, pastrmku možete začiniti samo solju, biberom i sa malo majčine dušice. U proreze stavite tanke komade belog luka i poprskajte maslinovim uljem ili uljem.
Šargarepu nasecite na tanke trakice, a limun na kolutove ili na polovine.
Stavite kriške limuna i belog luka (po želji) u stomak pastrmke.
Šargarepu sipajte u pleh, začinite sa malo soli i maslinovog ulja i stavite pastrmke.
Ostavite tako oko pola sata da dobiju ukus i ispecite pastrmke do kraja.
Pastrmka sa šargarepom u rerni je veoma nežna i ukusna, pripremljena na ovaj način. Poslužite je uz belo vino i uživajte u svakom zalogaju.
Pogledajte i ideje za pastrmke na roštilju i punjenu pastrmku.