Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Boranija sa šargarepom u rerni

Boranija sa šargarepom u rerni

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Boranija sa šargarepom u rerni
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
10/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Ukusna boranija u rerni Poslužite sa toplim hlebom i jedite sa zadovoljstvom ovo vegetarijansko iskušenje"

Potrebni sastojci

  • boranija - 4 tegle (po 400 g)
  • sušeni luk - 3 supene kašike
  • sušena šargarepa - 3 supene kašike
  • svež celer - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • peršun - 1 vezica
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se vadi iz tegli takošto se voda baca. Ostavlja se da se ocedi u đevđiru.

Celer se očisti od kore i nasecka na male kockice.

Oceđena boranija se stavlja u šerpu sa nelepljivim premazom sa poklopcem. Dodaje se sušeni luk, sušene šargarepe i celer naseckan nakockice. Zaliva se 1 l vode.

Peče se 2 sata poklopljeno na 220 stepeni.

Ulje se stavlja u malu kaserolu. Zagreva se navisokom stepenu.

Kada se ulje zagreje, dodaje se aleva paprika koja se propržava na 10 sekundi i skida se sa ringle.

Peršun se očisti, opere i sitno nasecka.

Nakon 2 sata u tepsiji u pasulj se dodaje propržena sa uljem aleva paprika i so. Veoma dobro se meša.

Posipa se sitno naseckanim peršunom.

Peče se 30 minuta na 220 stepeni poklopljeno.

Boranija sa šargarepom u rerni je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: