Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Domaći sladoled sa kukuruznim skrobom

Domaći sladoled sa kukuruznim skrobom

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Domaći sladoled sa kukuruznim skrobom
Fotografije: Vanjica
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
20
"Ko kaže da se sladoled jede samo leti? Mi ga jedemo u svako doba!"

Potrebni sastojci

  • šlag od slatke pavlake - 300 ml
  • šećer - 50 g
  • kukuruzni skrob - 3 kašike
  • so - malo
  • vanila - štapić
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer i so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku.

Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.

U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake sa kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smesu.

Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.

Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi, pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.

Prijatno uz domaći sladoled sa kukuruznim skrobom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: