Način pripreme
Skuvamo kuskus (u ovom slučaju izduženi) u kipućoj posoljenoj vodi. Nakon što je skuvan, procedimo ga kroz cediljku i operemo hladnom vodom. Oceđenog ga sipamo u duboku posudu u kojoj ćemo mešati salatu.
Oljuštimo sirovu tikvicu i isečemo je na male kocke. Promešamo ih sa kašikom soja sosa i ostavljamo tako nekoliko minuta da se začine.
Za to vreme isečemo krastavac (oljušten) i čeri paradajz na četvrtine, a mladi luk na sitno.
Odvajamo listiće tušta od drški i operemo ih. Dodajemo sve povrće (kao i mariniranu sirovu tikvicu u soja sosu) u ohlađeni kuskus.
Dodajemo i začine za našu salatu od makarona - himalajsku so po ukusu, balsamiko sirće (beli začin za salatu) i šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje).
Mešamo sve zajedno i serviramo svežu salatu sa kuskusom za jedan sjajan sunčan letnji obrok!
Sirove tikvice su izuzetno korsine i dokazano je da maksimalnu količinu korisnih materija mogu da nam daruju samo u sirovom obliku!
Salata sa kuskusom i tikvicama - svežina tokom leta!
Čudesnog ukusa!