Način pripreme
Od sedam belanaca i šećera umutiti čvrst sneg, zatim dodati žumanca, pa lagano umešato mlevene orahe, brašno i rendanu čokoladu. Peći u velikom plehu na pek papiru za pečenje na 180 stepeni oko 15 min.
Kada je kora gotova, dok je još vruća urolajte u vlažnu krpu. Ostaviti da se ohladi.
Pripremiti grilijaš, tako što se šećer otopi u šerpici i u to dodati orahe. Mešati dok se ne spoji sa karamelizovanim šećerom. Potom istresite na pek papir i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi samleti ali ne previše sitno.
Fil kuvajte na pari, dakle jaja sa šećerom, kada se smesa malo zgusne, prohladiti je i dodati margarin. Odvojiti trećinu pripremljenog fila i umešati grilijaž. Ovim filom nafilovati rolat i ponovo ga urolati.
Isecite rolat koso (trećinu rolata) i staviti ga sa strane da bi se dobio oblik panja. U preostali deo fila umesajte 100 g rastopljene čokolade pa premažite ceo rolat i napravite šare viljuškom da izgleda kao kora drveta.
Panj torta je gotova!