Panj torta

Korisnik#273643Korisnik#273643
Šegrt
815419752
Panj torta
Fotografije: Korisnik#273643
1 / 4
05/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Za praznične dane u krugu porodice - Panj torta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 kom.
  • šećer - 7 s.k.
  • mleveni orasi - 120 g
  • brašno - 1 s.k.
  • čokolada rendana - 100 g
  • Fil
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 250 g
  • margarin - 250 g
  • čokolada - 100 g
  • orasi - 150 g
  • šećer za grilijaš - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od sedam belanaca i šećera umutiti čvrst sneg, zatim dodati žumanca, pa lagano umešato mlevene orahe, brašno i rendanu čokoladu. Peći u velikom plehu na pek papiru za pečenje na 180 stepeni oko 15 min.

Kada je kora gotova, dok je još vruća urolajte u vlažnu krpu. Ostaviti da se ohladi.

Pripremiti grilijaš, tako što se šećer otopi u šerpici i u to dodati orahe. Mešati dok se ne spoji sa karamelizovanim šećerom. Potom istresite na pek papir i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi samleti ali ne previše sitno.

Fil kuvajte na pari, dakle jaja sa šećerom, kada se smesa malo zgusne, prohladiti je i dodati margarin. Odvojiti trećinu pripremljenog fila i umešati grilijaž. Ovim filom nafilovati rolat i ponovo ga urolati.

Isecite rolat koso (trećinu rolata) i staviti ga sa strane da bi se dobio oblik panja. U preostali deo fila umesajte 100 g rastopljene čokolade pa premažite ceo rolat i napravite šare viljuškom da izgleda kao kora drveta.

Panj torta je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: