Način pripreme
Jaja sa šećerom se mute mikserom dok ne pobele, dodaje se ulje i vanila, nakon čega se dodaju prethodno prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.
Pažljivo se mešaju špatulom da jaja ne bi spala.
U tepsiju rerne, obloženu papirom za pečenje, se sipa smesa, peče se na 170°C dok ne bude gotovo.
Još topao rolat se uvija zajedno sa papirom u rolat. Sačeka se da se ohladi, nakon čega se razvija i premazuje pripremljenim kremom.
Seče se po dijagonali i pričvrsti se pomoću krema kako bi imitirao panj.
Krem
Slatka pavlaka i šećer u prahu se mute mikserom dok ne bude gotovo, dodaje se kisela pavlaka, dodatno se muti još minutu.
U smesu se dodaje nekoliko kašika slatka od trešanja.
Gotov slatki rolat se premazuje odozgo kremom.
Čokolada se topi u mikrotalasnoj i špricom za jednokratnu upotrebu, u koji se presipa čokolada, se prave krugovi.
Neka vam je slatko sa mojim čokoladnim rolatom Panj.
Komentari