Način pripreme
Od sastojaka, koji su ostavljeni da odstoje na sobnoj temeperaturi, pravi se testo.
Mikserom umutite maslac sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Dodajte jedno za drugim dva jaja i jedno žumance. Nastružite i limunovu koru, promešajte i sipajte u prosejano brašno s jednom kašičicom praška za pecivo, prstohvatom soli i vanilom.
Zamesite glatko testo dok postepeno dodajete svo brašno. Podelite testo na tri dela. Svaki razvijte u pravougaonu koru debljine 5-6 milimetara i po celoj površini razmažite marmeladu u tankom sloju, a posle uvijte u rolat.
Isecite rolat na panjiće. Jednom presecite popreko, posle toga s manjim stepenom po dijagonali do 2 centimetra. Odvojeno umutite belance viljuškom.
Malom mekom četkom namažite svaki panjić belancem, a posle ih uvaljajte u mlevene lešnike. Panjiće poređajte u posudu za pečenje preko papira za pečenje.
Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite 12-15 minuta dok panjići blago ne porumene.