Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Panj gurabije sa marmeladom

Panj gurabije sa marmeladom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Panj gurabije sa marmeladom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
40
"Ne pokazujte ih deci jer će sve da ih pojedu i za vas neće ostati ni mrvica"

Potrebni sastojci

  • maslac - 200 g
  • mast - 50 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • prstohvat soli
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila u prahu - 2 komada
  • nastrugana kora limuna - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
  • marmelada od jabuke - 200 g
  • mleveni lešnici - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka, koji su ostavljeni da odstoje na sobnoj temeperaturi, pravi se testo.

Mikserom umutite maslac sa šećerom u prahu dok ne pobeli. Dodajte jedno za drugim dva jaja i jedno žumance. Nastružite i limunovu koru, promešajte i sipajte u prosejano brašno s jednom kašičicom praška za pecivo, prstohvatom soli i vanilom.

Zamesite glatko testo dok postepeno dodajete svo brašno. Podelite testo na tri dela. Svaki razvijte u pravougaonu koru debljine 5-6 milimetara i po celoj površini razmažite marmeladu u tankom sloju, a posle uvijte u rolat.

Isecite rolat na panjiće. Jednom presecite popreko, posle toga s manjim stepenom po dijagonali do 2 centimetra. Odvojeno umutite belance viljuškom.

Malom mekom četkom namažite svaki panjić belancem, a posle ih uvaljajte u mlevene lešnike. Panjiće poređajte u posudu za pečenje preko papira za pečenje.

Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite 12-15 minuta dok panjići blago ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: