Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ašure»Praznični Ašure za Badnje veče

Praznični Ašure za Badnje veče

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Praznični Ašure za Badnje veče
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sjajan praznični Ašure"

Potrebni sastojci

  • izmrvljena zrna pšenice - 1 šolja
  • šećer - 0, 5 šolje
  • orasi - 0, 5 šolje, istucani
  • suvo grožđe - ¼ šolje
  • skrob - 3 kašičice, vanila
  • cimet - 0, 5 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • voda - 2 litre
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma dobro očistite i operite žito. Stavite ga u posudu i sipajte hladnu vodu, ostavite na 1 noć da se namoči.

Narednog dana procedite vodu, ponovo isperite pšenicu i sipajte i drugu hladnu vodu. Stavite na ringlu i kuvajte dok u potpunosti ne omekša i dok pšenica ne nabubri.

Odvojte 1/3 dela pšenice, a ostalo zajedno sa napitkom pasirajte.

Pomešajte pasiranu smesu sa odvojenim celim zrnima, šećerom, suvim grožđem, polovinom krupnije istucanih oraha i stavite na ringlu. Rastvorite skrob u pola čaše hladne vode i nakon što smesa provri, dodajte rastvoreni skrob uz neprestano mešanje. De minute nakon što provri dodajte vanilu i cimet, promešajte i sklonite šerpu sa ringle.

Obilno namočite korpice za desert hladnom vodom i rasporedite ašure.

Pre serviranja okrenite ašure u desertne tanjiriće i pospite šećerom u prahu i ostalim istucanim orasima.

Ovo je moja varijanta za Ašure, bez ružine vodice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti