Čudo od čokolade

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Čudo od čokolade
Fotografije: Vanjica
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
12
"Proverite zašto se ovaj kolač naziva upravo tako - čudo od čokolade"

Potrebni sastojci

  • Kore
  • brašno - 400 g
  • žuti šećer - 350 g
  • kakao - 5 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda bikarbona - pola kašičice
  • jaja - 3 kom.
  • pavlaka - 150 g
  • vanila ekstrakt - kašičica
  • maslac - 175 g
  • ulje - 125 ml
  • hladna voda - 200 ml
  • Za glazuru
  • čokolada - 175 g
  • maslac - 250 g
  • šećer u prahu - 275 g
  • vanilin ekstrakt - kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom namažite kalup za tortu.

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

U drugoj posudi umutite jaja, pavlaku i vanilu.

Mikserom u trećoj posudi umutite rastopljeni maslac i ulje.

Sjedninite sa sastojcima iz prve posude, mešajući mikserom - najmanjom brzinom. Dodajte sastojke iz druge posude, i mešajte dok se sve ne sjedni, pa potom sipajte u pleh.

Pecite kolač 50-55 minuta. Ohladite.

Čokoladu za glazuru istopite u mikrotalasnoj pećnici ili na ringli. U drugoj posudi umutite maslac dok ne bude mekan i kremast, a zatim dodajte šećer u prahu pa mešajte. Zatim nežno dodajte vanilu i čokoladu, i mešajte dok masa ne bude sjajna i glatka.

Rasecite ohlađeni kolač i nafilujte sa oko četvrtinom glazure, a ostatak plastičnom lopaticom rasporedite po vrhu i obodima kolača-torte. Ohladite i poslužite.

Prijatno uz čudo od čokolade!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: