Način pripreme
Prvo napravite krem: Skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu na pakovanju. Dok je još vruć dodajte 30 g maslaca, čokoladu i želatin (prethodno natopljen u 50 ml hladne vode. Promešajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte umućenu pavlaku i pažljivo promešajte.
Pripremanje kore: Umutite jaja. Dodajte im šećer, nastavite da mutite. Na kraju dodajte prosejano brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo. Mešajte pažljivo i raspodelite smesu na tri dela. Sipajte svaki deo u kalupe, postavljena papirom za pečenje. Svaku koru pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta (nisam tačno sigurna, jednostavno proveravajte) u kalupu veličine 24 cm. Ostavite da se dobro ohlade.
U kalup za tortu stavite jednu koru. Prelijte je prethodno napravljenom i ohlađenom nes kafom. SIpajte pola krema, pospite polovinom krupno mlevenih lešnika i 3 komada vafla (isečnih na parčiće).
Prekrijte drugom korom, sirupirajte, stavite drugu polovinu krema, lešnike i vafle. Stavite i treću koru, prelijte i ostavite tortu u frižider da se stegne nekoliko sati.
Oslobodite tortu od prstena i namažite je umućenim pavlakama. Ukrasite po želji.