Čokoladna torta Čudo

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Čokoladna torta Čudo
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
20/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Ništa čudno što su krstili ovu čokoladnu tortu na taj način, da li ste je vi probali?"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 110 g
  • skrob - 40 g
  • kakao - 20 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za krem
  • puding - 1 komad, čokoladni
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 kašike
  • čokolada - 150 g, crna
  • pavlaka - 100 ml
  • vafli - 6 komada, mali
  • lešnici - 150 g, pečeni
  • želatin - 1 komad
  • za mazanje torte
  • pavlaka - 150 ml, tečna
  • pavlaka - 200 g, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite krem: Skuvajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu na pakovanju. Dok je još vruć dodajte 30 g maslaca, čokoladu i želatin (prethodno natopljen u 50 ml hladne vode. Promešajte i ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte umućenu pavlaku i pažljivo promešajte.

Pripremanje kore: Umutite jaja. Dodajte im šećer, nastavite da mutite. Na kraju dodajte prosejano brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo. Mešajte pažljivo i raspodelite smesu na tri dela. Sipajte svaki deo u kalupe, postavljena papirom za pečenje. Svaku koru pecite na 180 stepeni oko 10-15 minuta (nisam tačno sigurna, jednostavno proveravajte) u kalupu veličine 24 cm. Ostavite da se dobro ohlade.

U kalup za tortu stavite jednu koru. Prelijte je prethodno napravljenom i ohlađenom nes kafom. SIpajte pola krema, pospite polovinom krupno mlevenih lešnika i 3 komada vafla (isečnih na parčiće).

Prekrijte drugom korom, sirupirajte, stavite drugu polovinu krema, lešnike i vafle. Stavite i treću koru, prelijte i ostavite tortu u frižider da se stegne nekoliko sati.

Oslobodite tortu od prstena i namažite je umućenim pavlakama. Ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: