Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kaša»Ovsena kaša sa bundevom i jabukom

Ovsena kaša sa bundevom i jabukom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Ovsena kaša sa bundevom i jabukom
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
26/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Lagan, zdrav ručak ili večera od ovsene kaše sa bundevom - možda se do sada niste setili da nešto slično probate"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 2 šolje (fine)
  • bundeva - 80 g
  • jabuka - 1 komad
  • voda - 4 šolje
  • so - po ukusu
  • muskatni oraščić - po ukusu
  • menta - suva, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite bundevu i jednu jabuku. Pomoću rendea ih narendajte na sitno.

Zagrejte vodu i čim počne da kipi smanjite ringlu. Dodajte u nju ovsene pahuljice i narendano povrće.

Stavite poklopac posude i kuvajte oko 20-30 minuta.

Ako ovsena kaša ima potrebu za još vode, dolijte je.

Par minuta pre nego što je ovsena kaša sa bundevom i jabukom gotova dodajte so po ukusu, muskatni oraščić i malo suve mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: