Način pripreme
Skuvamo špagete u 1.2 l vode, začinjene himalajskom solju, smeđim šećerom, indijskom kurkumom, mlevenim crnim biberom i šarlanom.
U slučaju da kada su gotove ostane malo vode - od skroba, ocedimo ih i ostavljamo sa strane da se blago ohlade.
U duboku posudu (odgovarajuću za mešenje salate) sipamo zeleniš opran i isckane sastojke za prolećnu salatu: listove zelene kovrdžave salate, nekoliko strukova mladog luka, peršun, svežu divlju nanu i listiće 3 strukića majorana.
U posebnoj posudi poparimo 20 listova svežeg zelja (bez drški) i nakon 5 minuta ih ocedimo i sitno iseckamo. Dodajemo ih zajedno sa skuvanim špagetama od kurkume i 5-6 supenih kašika graška iz tegle.
Začinimo otprilike 1 supenom kašikom šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje), otprilike 1 kašičicom fino mlevene himalajske soli - po ukusu, 2-3 prstohvata crnog bibera i po želji Balzamiko sirćetom (beli balzamov začin za salate).
Sve pažljivo izmešamo tako da se bogata vegetarijanska salata ravnomerno začini.
Poslužujemo svežu zelenu salatu sa zlatnim špagetama i graškom u velikoj staklenoj posudi za salatu - činiji za salatu.
Odgovarajuća za porodični piknik, gradsku žurku, dostojna za trpezu Uskršnjih praznika i razne druge sveže prilike.
Neobično ukusna kombinacija sveže zelene salate sa italijanskim špagetama i graškom!