Način pripreme
Danas odlećemo do Kolumbije i pripremićemo i ješćemo ovaj unikatni kolač sa kokosom Natilla De Cocco Colombiana. Lako se pravi.
1 litar svežeg mleka stavljamo u šerpicu i zagrevamo na ringli.
U ostalih 500 ml mleka izmešamo skrob. Pre nego što provri mleko na ringli, dodajemo smesu od skroba po malo i neprestano mešamo.
Vri na tihoj vatri dok se ne zgusti. Dodajemo kockicu maslaca i dobro izmešamo dok se ne istopi.
U tepsiju namazanu maslacem sipamo topli krem. Pokrivamo ga folijom i ostavljamo ga da se ohladi.
Zatim stavljamo u frižider na sat, dva da se ohladi i dobro stegne.
Zatim vadimo jednostavni kolač iz frižidera, okrećemo ga na jednu dasku ili na radnu površinu, pokrivenu folijom.
Sečemo pravougaone ili kvadratne komade i uvaljamo ih kokosovim brašnom.
To je to.
Neka vam je slatko sa ovim kolumbijskim kokos kolačem!