Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Jednostavne gjuzleme u tiganju

Jednostavne gjuzleme u tiganju

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Jednostavne gjuzleme u tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
09/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Evo kako se jednostavno spremaju gjuzleme u tiganju - i vi možete"

Potrebni sastojci

  • topla voda - 180 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • maslac - za premazivanje
  • ulje - za tiganj
  • sir - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplu vodu sipajte suvi kvasac sa šećerom.

Izmešajte i ostavite da se aktivira.

Sipajte brašno u posudu, dodajte aktivirani kvasac, so, kiselo mleko i umesite srednje meko testo.

Pokriveno krpom ostavite da se odmori na 15 minuta i podelite na jednake delove.

Na nabrašnjenoj radnoj površini svaku loptu testa razvijt eu malu okruglu koru veličine malog tanjirića.

U tiganju namazanom uljem pecite gjuzleme sa obe strane na umerenoj vatri.

Izvadite ih, namažite svaku maslacem i poređajte jednu na drugu da se dinstaju i da ostanu meke.

Servirajte seoske pogačice tople sa komadićima sira.

Odlične za doručak ove jednostavne gjuzleme u tiganju!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: