Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Klasične gjuzleme

Klasične gjuzleme

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Klasične gjuzleme1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Da li osećate kako vas aroma ovih klasičnih gjuzlema tera da se oblizujete"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 250 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 100 ml
  • brašno - 800 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sir - 250 g
  • mast - 10 - 12 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sodu rastvorite u kiselom mleku, dodajte sveže mleko, vodu, ulje, so, šećer i promešajte.

Smesi dodajte prosejano brašno i zamesite srednje meko testo, koje ćete pokriti i ostaviti sat vremena. Testo podelite na 6 lopti.

Od svake lopte razvijte koru. Premažite mašću i posipajte izmrvljenim sirom.

Uvijte u rolat, koji ćete blago upresti. Jedan kraj uvijte kao puž ka unutra, a drugi ka spolja, tako da dobijete osmicu.

Premažite mašću i jedan puž stavte preko drugog. Razvijte gjuzleme, tako da budu debljine 5 mm. Pecite u pretodno zagrejanom saču, premazanim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: