Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Gjuzleme sa sirom u tiganju

Gjuzleme sa sirom u tiganju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Gjuzleme sa sirom u tiganju
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Doručak ili popodnevna užina od gjuzlema sa sirom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 1/2 šolje, prosejano
  • topla voda - 1 šolja
  • jaje - 1 komad + 1 belance
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Gotovo prosejano brašno sipamo u posudu i pravimo udubljenje po sredini. U udubljenje sipamo sve sastojke i zamesimo testo koje podelima na 16 komada.

U brašnom posutu posudu za pečenje stavljamo oblikovane loptice i ostavljamo da odstoje oko 30 minuta.

Svaku lopticu razvijamo u tanku koru oko 3 mm veličine lista prečnika oko 15 cm.

Preko lista posipamo namrvljeni sir.

Uvijamo svaku koru u rolat, bez stezanja, a nakon toga dobijeni rolat uvijamo u puža.

Rolat-puž posipamo odozgo ponovo brašnom i ravzijamo u pogaču debljne oko 5 mm.

Gotove gjuzleme pečemo u tiganju sa vrlo malo ulja oko 3-4 minuta sa svake strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: