Bonapeti.rs»Recepti»Pržene Špagete»Omiljene kineske špagete

Omiljene kineske špagete

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Omiljene kineske špagete
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
09/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Raskoš u tanjiru - špagete na kineski način, napravljene tačno po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pirinčane špagete - ili sojine, za 2 porcije
  • tikvice - 2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • omlet - od 2 jaja
  • pileći batak - 1 pečeni
  • so
  • soja sos - po ukusu
  • malsinovo ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mogu da se koriste i obične špagete.

Pečemo but. Peremo, čistimo i rendamo na tanke ivice šargarepe i tikvice, luk sečemo na tanke polumesece.

U tiganj stavljamo maslinovo ulje, kada se zagreje stavljamo luk pržimo dok ne dobije providan izgled zatom dodajemo tikvice i šargarepu. Pržimo na slaboj vatri da povrće omekne, ne mnogo. Treba da bude blago hrskavo.

Oba jaja izmešamo, posolimo solju i crnim biberom po ukusu. Pečemo sa njima omlet i sečemo ga na tanke trake.

Stavljamo da voda vri, dodajemo so, kada provri, stavljamo pirinčane ili sojine špagete da vri 3 minute. Prosipamo vodu i hladimo špagete hladnom vodom.

Gotove špagete dodajemo u tiganj sa povrćem, dodajemo i iseckani omlet. Zalivamo soja sosom.

Ostavljamo da se malo proprži sve na otprilike 2 minute uz neprestano mešanje kako bi se svi proizvodi dobro pomešali i da bi se začinile pirinčane špagete.

Nakon toga prebacujemo u tanjir i odozgo raspoređujemo ispečeno i iseckano pileće meso.

Omiljene kineske špagete su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: