Način pripreme
U kiselom mleku se muti soda za hleb i prstohvat soli.
Dodaju se ovsene mekinje, izmeša se i pomeša se sa jajetom. Smesa se ostavlja na kratko da mekinje omeknu.
Smesa se sipa na papir za pečenje u tepsiju 30 sa 20.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C dok se kora blago ne stvrdne i izvadi se.
Namaže se samo 1 supenom kašikom ljutenice ili paradajz pirea, poređaju se iseckana šunka, luk, sir, čubar i pečurke - unapred oceđne i posušene.
Pospe se izrendanim kačkavaljem i peče se dok ne bude gotovo - kod mene otprilike 10-12 minuta sa ventilatorom.
Izvadi se i iseče se na 6 delova. Ovo je 6 komada domaće pice.
Za jedan obrok pojedite 3 komada sa šoljom jogurta ili kiselog mleka, nemojte jesti celu dijetalnu picu koliko god da vas iskušava.
Jedite picu bez griže savesti!