Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica bez kvasca

Domaća pica bez kvasca

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
304811k87
Domaća pica bez kvasca
Fotografije: Hris Tina
1 / 2
10/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"I da ste zaboravili kvasac, nije strašno - ipak možete napraviti ukusnu domaću picu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 100 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • za picu
  • sos od paradajza - sok
  • dimljena ćuretina - 300 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte u posudi. Dodajte prašak za pecivo i so. Promešajte. Dodajte ulje i vodu. Zamesite testo. Ostavite da stoji 5 minuta.

Gotovo testo razvucite i stavite u namazan pleh.

Namažite paradajz pireom.

Krastavčiće isecite na krugove.

Dimljenu ćuretinu isecite na male komade.

Sastojke isectie na koru. Kačkavalj izrendajte.

Picu pecite i pre nego što bude skroz gotova pospite kačkavaljem.

Stavite gotovu picu ponovo u rernu dok se ne zapeče kačkavalj.

Možete dodati sve sastojke po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: