Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Bezglutenski keksići sa bundevom i čokoladom

Bezglutenski keksići sa bundevom i čokoladom

Bezglutenski keksići sa bundevom i čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Ovi keksići sa bundevom i čokoladom nemaju gluten, samo odličan ukus"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • ovsene pahuljice - 150 g
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 40 g, istopljen
  • bundeva - 1 šolja, 250 g, izrendana
  • komadi čokolade - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove dijetalne kolačiće izrendajte oguljenu bundevu i izmerite 1 šolju od 250 ml.

Sipajte je u posudu secka. Dodajte jaje istopljeni maslac, smeđi šećer, cimet, prašak za pecivo.

Blendajte na kratko da se pomešaju sastojci.

Dobija se lepljiva smesa. Dodajte i komadiće čokolade iseckane nožem i izmešajte kašikom.

Zagrabite smesu i oblikujte keksiće na papiru za pečenje.

Pecite u umerenoj rerni na 180°C 13-15 minuta.

Poslužite bezglutenske kolačiće sa čajem ili kafom.

Veoma ukusni i bez glutena! Prijatno!

Ulje može biti i kokosovo, ali ja sam napravila bezglutenske keksiće sa bundevom i čokoladom sa kravljim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: