Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa bundevom i tečnom čokoladom

Keks torta sa bundevom i tečnom čokoladom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Keks torta sa bundevom i tečnom čokoladom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Najukusnije torte najbrže nestanu, a od ove neće ostati ni sećanje, zato zapišite recept i stavite ga na sigurno mesto"

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 400 g
  • bundeva - 600 g, pečena i zaslađena
  • tečna čokolada - 200 g
  • instant kafa - 200 ml topla i zaslađena
  • za fil
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno izgnječite bundevu viljuškom, pečenu i zaslađenu po vašem ukusu.

Ugrejte tečnu čokoladu da se rastopi i prelijte zaslađenu nes kafu toplom vodom i promešajte da se rastvori.

Za fil umutite tečnu pavlaku na mekan krem, dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku, i mikserom dobro umutite.

Pripremite kalup za tortu prečniika 22 cm. Potopite keks u kafu i poređaje ih nekoliko u jedan red.

Namažite keks slojem fila i rasporedite bundevu i čokoladu odozgo.

Ređajte tako, završite tortu filom, ukupno 4 reda keksa.

Ukrasite po želji, ja sam izmrvila tri Oreo keksa i posula preko fila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: